Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Identifikovali osem z 12 obetí lodnej havárie

Havária Concordie
Havária Concordie

GIGLIO - Osem z 12 obetí havárie výletnej lode Costa Concordia pri brehoch Talianska sa podarilo identifikovať. Ide o sedem mužov a jednu ženu, konkrétne štyroch francúzskych občanov vrátane jedného manželského páru, jedného Taliana, jedného Maďara, jedného Nemca a jedného Španiela, povedal dnes na tlačovej konferencii na ostrove Giglio šéf krízového štábu Franco Gabrielli.

Identifikovať sa stále nepodarilo troch mužov a jednu ženu, dodal. Ani deväť dní po tragédii podľa Gabrielliho nie je známy presný počet nezvestných - momentálne ich je 24, pretože s veľkou pravdepodobnosťou boli na palube výletnej lode aj osoby, ktoré sa nenachádzali na oficiálnom zozname cestujúcich. Môžu medzi ne patriť aj štyri neidentifikované obete.

Na oficiálnom zozname nie je ani žena z Maďarska, ktorá telefonovala rodine v deň nešťastia (13. januára) a odvtedy sa neozvala. "Môže byť 25. nezvestnou," povedal Gabrielli. Upozornil aj na potenciálnu prítomnosť čiernych pasažierov.

Vo vraku lode Costa Concordia dnes pokračovali pátracie práce. Záchranári sa koncentrujú na štvrtú palubu, kde sa nachádza reštaurácia. V noci sa v útrobách 290-metrového plavidla nepátralo, pretože sa vrak opäť posunul o niekoľko centimetrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu