Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podnikateľa môže rozdrapiť: Synček (10) mu vzal Maserati, neskončilo to dobre!

Maserati GranTurismo
Maserati GranTurismo (Zdroj: cemotorauto.com)

HONGKONG - Hongkonská polícia zadržala desaťročného amerického chlapca, ktorý si bez dovolenia vzal otcove kľúče a vyrazil na prechádzku v jeho aute značky Maserati GranTurismo. Informovala o tom miestna tlač.

Chlapec zobral kľúče z nezamknutej skrinky v byte neďaleko centra Hongkongu a naštartoval. Auto, za ktoré jeho otec-podnikateľ v roku 2009 zaplatil 200 320 dolárov (cca 158-tisíc eur), poškriabal už na parkovisku, ale pokračoval v jazde ďalších asi 300 metrov, než sám zastavil. Jeden z okoloidúcich potom zavolal políciu.

Policajti chlapca po krátkom výsluchu prepustili na kauciu, ale tým jeho stíhanie neskončí. Obvinený bol z riadenia vozidla bez vodičského oprávnenia a použitie vozidla bez povolenia, čo zakladá skutkovú podstatu krádeže. Nebolo zistené, že by riadil pod vplyvom alkoholu alebo drog.

Koncom tohto mesiaca bude jeho prípad znovu prerokovaný. Za spomínané prečiny by mu hrozilo až sedem rokov väzenia, ale podľa polície sa dá predpokladať, že prípad bude odložený kvôli nízkemu veku páchateľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu