Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Toto je nové najdrahšie auto, stojí vyše 2 milióny!

Lamborghini Zobraziť galériu (2)
Lamborghini

LONDÝN/BRATISLAVA - Desať rokov trvalo, kým Bugatti Veyron známe pre svoju rýchlosť a nehoráznu cenu, zosadilo z piedestálu iné auto. Je ním nový superšportový výtvor Sesto Elemento od talianskej značky Lamborghini za vyše 2 milióny eur. Jeho doterajší rival je lacnejší o priližne 200-tisíc.

Koncept vozidla mal premiéru na autosalóne v Paríži v októbri minulého roka a šéfovia dali výrobe modelu v obmedzenom množstve zelenú. Skonštruuje sa iba 20 vozidiel a je nepravdepodobné, že by sa ich nepodarilo predať.

Podvozok auta je zhotovený takmer výlučne z uhlíkových vlákien. Odtiaľ pochádza aj názov, ktorý sa prekladá ako "Šiesty element", čo je atómové číslo uhlíka. Firma sa na jeho výrobe podieľala v spolupráci s ďalšími spoločnosťami, vrátane Boeingu. Podľa šéfa vývojárov ide o revolučný spôsob, ako stavať autá a táto metóda predstavuje naozajstný prielom do budúcnosti.

Sesto Elemento dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za menej ako 2,5 sekundy a môže sa pochváliť maximálnou rýchlosťou okolo 320 km/h. Na trh by malo prísť v októbri.

Hoci je na unikátny športiak nádherný pohľad, má jeden obrovský nedostatok. Nemožno ho používať na pozemných komunikáciach, pretože nespĺňa predpísané osvetlenie a bezpečnostné špecifikácie, aby bolo legálne. Zostane tak iba milionárskou hračkou, s ktorou sa môžu predvádzať na dráhe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu