Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Najdrahšia búračka sveta: Zrazilo sa 11 superluxusných áut, z toho 8 Ferrari!

Z luxusných tátošov zostal šrot
Z luxusných tátošov zostal šrot (Zdroj: YouTube)

TOKIO - Dopravná nehoda, ktorá musela zabolieť srdce každého milovníka luxusných a rýchlych vozidiel, sa cez víkend stala v Japonsku. Na miestnej diaľnici sa zrazilo viac ako 11 vozidiel, z ktorých osem bolo značky Ferrari. Zranených bolo desať osôb a škoda sa odhaduje na najmenej tri milióny dolárov, napísala japonská tlač.

Nehoda sa stala v nedeľu v prefektúre Jamaguči, kedy prvé vozidlo značky Ferrari v skupine luxusných áut narazilo do stredovej deliacej bariéry a do neho postupne nabúralo sedem ďalších Ferrari, dve autá značky Mercedes Benz a jedno Lamborghini. Televízne zábery ukázali trosky roztrúsené po diaľnici v dĺžke približne 400 metrov a zhluk zničených červených športových vozidiel.

Podľa japonského denníka Asahi Šimbun patrili vozidlá "klubu nadšencov" pre rýchle autá. Polícia stále príčiny nehody vyšetruje, ale podľa prvých zistení išiel prvý automobil v skupine rýchlosťou presahujúcou povolených 80 kilometrov za hodinu. Nehoda už prilákala pozornosť médií po celom svete, pričom podľa britského denníka Mirror by mohlo ísť o "najdrahšiu automobilovú nehodu všetkých čias".

Medzi vozidlami, ktoré sa do nej zapojili, boli najmenej dve Ferrari F430, dve Ferrari 360 Modena, dve Ferrari F355 a Lamborghini Diablo. K nehode sa okrem mercedesov priplietol aj jeden automobil značky Nissan GT-R a ako "chudobný príbuzný" tiež automobil Toyota Prius.

Nehoda Ferrari

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu