Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V taxíku stratil 250 tisíc dolárov, polícia nevie, komu ich dá

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HONGKONG - Hongkonská polícia bola nútená požiadať o právnické rady v súvislosti s vlastníctvom vyše 250.000 amerických dolárov (196.570 eur), ktoré sa našli v taxíku. Informovali o tom dnes miestne médiá.

Sumu, ktorá zodpovedá približne dvom miliónom hongkonských dolárov, odovzdal vlani polícii poctivý taxikár, keď ich našiel v zadnej časti svojho taxíka.

Keď sa k peniazom ani po troch mesiacoch nikto neprihlásil, taxikár si na ne nárokoval na základe policajných predpisov. Tie stanovujú, že nálezca má na stratený majetok právo, ak sa vlastník neprihlási.

V tom čase však médiá v správach vyzývali pôvodného majiteľa, aby si peniaze prevzal. Ten novinárom vysvetlil, že peniaze vyhral v hazardných hrách v čínskom Macau a stratu nenahlásil, lebo mu ani vo sne nenapadlo, že ich niekto odovzdá úradom.

Podľa policajného predstaviteľa, ktorého citoval denník South China Morning Post, si teraz na peniaze nárokujú obaja muži a polícia by mohla byť zažalovaná tým, ktorý financie nedostane.

Polícia v snahe správne vyriešiť problém konzultovala záležitosť s právnikmi na ministerstve spravodlivosti. Policajný predstaviteľ uviedol pre denník, že peniaze pravdepodobne vrátia hazardnému hráčovi, lebo poskytol presvedčivé podrobnosti v prospech svojej žiadosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu