Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Newyorskí taxikári začínajú nosiť nepriestrelné vesty

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Newyorskí vodiči luxusných taxíkov, ktorí často jazdia do zločinom zamorených štvrtí, začínajú nosiť nepriestrelné vesty. Po niekoľkých krvavých útokoch na šoférov New York State Federation of Taxi Drivers začala v pondelok rozdávať vesty. Jazdia totiž do oblastí, ktoré klasické žlté taxíky často zďaleka obchádzajú.

Ako federácia informovala, zameriava sa na vodičov pracujúcich v noci v oblastiach, kde podľa štatistík dochádza k častým útokom, predovšetkým vo štvrtiach mimo Manhattanu. Tucet viest taxikárom podarovala bezpečnostná firma Security USA, pričom ďalších 20 nepriestrelných viest už dostali od policajtov na dôchodku.



Zástupcovia spoločnosti uviedli, že očakávajú rozšírenie programu do takej miery, aby pokryli potreby taxikárov. Jej hovorca Clark Pena v utorok povedal, "Chceme v tom pokračovať a budeme robiť všetko, čo bude v našich silách, aby sme mohli zabezpečiť čo najviac šoférov." Ako vysvetlil, oslovil aj ďalšie firmy a už dostal pozitívne, entuziastické odpovede. Byť vodičom žltého taxíka alebo jeho luxusnejšej verzie je jedným z najnebezpečnejších povolaní v meste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu