Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Hyenizmus: Posilňovňa lákala klientov na tragickú fotku z Osvienčimu!

Využitie fotografie na reklamné účely bolo nepatričné
Využitie fotografie na reklamné účely bolo nepatričné (Zdroj: Facebook)

VARŠAVA - O medzinárodný škandál sa postaral majiteľ jednej posilňovne v Dubaji, ktorý chcel klientov k návšteve svojho zariadenia motivovať fotografiou z niekdajšieho nacistického vyhladzovacieho tábora v Osvienčime na juhu dnešného Poľska. Po protestoch, ktoré kontroverzná reklama vyvolala, sa majiteľ posilňovne ospravedlnil a fotku z Facebooku stiahol, informovali poľské médiá.

"Dajte kalóriám zbohom," stálo pod snímkou ​​koľají vedúcich k bráne do niekdajšej nacistickej továrne na smrť.

Proti umiestneniu fotografie z miest, kde nacisti počas druhej svetovej vojny zavraždili najmenej 1,1 milióna ľudí, z toho väčšinou Židov, sa postavilo poľské ministerstvo zahraničia. "Ministerstvo túto škandalóznu reklamu odsudzuje," povedal jeho hovorca Marcin Bosacki. Poľský veľvyslanec v Spojených arabských emirátoch poslal protest Britovi Philu Parkinsonovi, majiteľovi posilňovne.

"Stále viac nás znepokojuje ignorancia a názory generácie, ktorej je zrejme cudzie základné pochopenie toho, čo bol holokaust, keď jej príde prijateľné využiť túto historickú tragédiu ako fígeľ na upútanie pozornosti k chudnutiu," cituje Poľský rozhlas na svojich internetových stránkach Abrahama Foxmana, šéfa americkej Ligy proti hanobeniu (ADL), ktorý sám prežil holokaust.

Potom, čo kvôli reklame vypukol medzinárodný škandál, majiteľ posilňovne priznal, že urobil chybu a ospravedlnil sa. Avšak v rozhovoroch pre arabské médiá tvrdil, že reklama bola nesmierne účinná. "Nastala situácia, kedy som naštvaný, že nie sme schopní uspokojiť dopyt," citovali Parkinsona poľské médiá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu