Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Bývalý skalický primár: V Austrálii týral pacientky, podozrievali ho aj z vraždy!

Roman Hasil: Dobrodruh a tyran Zobraziť galériu (2)
Roman Hasil: Dobrodruh a tyran

BRATISLAVA/SYDNEY - Život záporáka zo zlého filmu žije slovenský lekár Roman Hasil. Bývalý primár gynekologického oddelenia v Skalici sa pred rokmi odsťahoval do Singapuru a neskôr do Austrálie. K pacientkám sa tam správal doslova ako k handrám! Polícia ho dokonca podozrievala z najzáhadnejšej vraždy v krajine.

Hasil vyštudoval medicínu a pracoval ako šéf gynekologického oddelenia v Skalici. Podľa informácií Pravdy mal však zlú povesť, pacientkám robil bolestivé a zbytočné zákroky a v roku 1993 dostal výpoveď. V roku 1995 odišiel aj zo Slovenska. 

Najprv sa usadil v Singapure, kde ho po čase zatkli pre domáce násilie. Pán doktor totiž týral svoju druhú manželku. Hasil sa rozhodol odcestovať ešte ďalej, až do austrálskej Tasmánie. Po jeho príchode sa na ostrove odohrala vražda, považovaná za najzáhadnejšiu v známej histórii.
 
V roku 1995 niekto na pobreží podrezal, brutálne zavraždil a zohavil mladú taliansku turistku Victoriu (20). V tejto súvislosti polícia považovala práve Hasila za podozrivého. Nikdy ho však neobvinila a prípad sa nevyriešil.
 
Doktor Hasil sa nedokázal uchytiť v miestnych nemocniciach a tak cestoval ďalej, na Nový Zéland. V meste Wanganui sa zamestnal ako lekár a bolo to to najhoršie rozhodnutie, ktoré mohla miestna nemocnica urobiť. Opilec sa nadájal alkoholom priamo počas služby, hrozil pacientkám skalpelom, "fušoval" zákroky. 
 
Opäť musel odísť. Usadil sa v austrálskom štáte Nový Južný Wales. Pre výčiny v tamojších nemocniciach v rokoch 2001 až 2005 sa v pondelok postavil pred lekársky tribunál. Došiel v sandáloch a texaskách a odmietol vypovedať.
 
Bývalá pacientka Lismore Base Hospital Connie Schollová ho obvinila z toho, že jej v roku 2002 po pôrode zašíval intímne partie bez anestézy. Keď ho v strašných bolestiach šťuchla nohou, zúrivý ju nazval "koňou ženou." Potom jej údajne povedal, že Austrálčanky nevedia, ako mať deti, chytil jej rukou vagínu a spýtal sa "kto je tu teraz pánom?" Pre nevydarenú operáciu mala problémy ešte roky.
 
Súhlasia s ňou aj štyri ďalšie ženy. Tvrdia, že pre brutálne zákroky doktora Hasila už "nikdy nebudú mať normálny sexuálny život."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu