Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rodičia ukrývali a zanedbávali deti, odsúdili ich za týranie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Mestský súd v Prahe vo štvrtok vyniesol rozsudok v prípade manželského páru, ktorý svoje deti ukrýval pred okolím a nikdy s nimi nevychádzal von z bytu. Otec takzvaných vlčích detí, ako dvojicu chlapcov označujú české médiá, by mal stráviť osem rokov vo väzení, zatiaľ čo matka vyviazla s trojročným podmienečným trestom a bude sa musieť podrobiť psychiatrickej liečbe.

Oboch rodičov žijúcich v pražskej štvrti Vinohrady súd uznal vinnými z týrania zverenej osoby, keďže podľa odborníkov deti v dôsledku izolácie a zanedbanej starostlivosti utrpeli vážnu ujmu na zdraví.

Odsúdená žena porodila oboch súrodencov priamo v byte, ktorý sa nachádza na jednej z najrušnejších pražských tried. Deti neboli evidované na úradoch a rodičia s nimi nikdy nenavštívili ani lekára.

Verejnosť sa o prípade dozvedela až po tom, ako žena v apríli minulého roka zavolala do bytu policajtov, aby spacifikovali agresívneho manžela. Chlapci mali v tom čase jeden a dva roky. Rodičia na súde priznali, že ich konanie bolo neobvyklé, popierali však, že by deťom úmyselne ubližovali. O týraných chlapcov sa momentálne starajú ich príbuzní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu