Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mexiko zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,7

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MEXIKO - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,7 zasiahlo v sobotu večer Mexiko. O život prišli najmenej dvaja ľudia. Otrasy postihli aj hlavné mesto Mexiko a turistické letovisko Acapulco, kde ľudia v panike vybiehali do ulíc.

V častiach mexickej metropoly vypadol elektrický prúd, čo vyradilo z činnosti semafory a spôsobilo dopravné zápchy. Podľa prvých správ však v meste nedošlo k zraneniam ani materiálnym škodám. Osemnásťročný mladík zahynul pod zrútenou strechou domu v meste Iguala v juhozápadnom štáte Guerrero, kde sa nachádzalo aj epicentrum zemetrasenia. Druhého 25-ročného muža usmrtila uvoľnená skala, ktorá spadla na auto na diaľnici do Acapulca. Zasiahnuté boli aj mexické štáty Michoacán, Puebla a Hidalgo.

Otrasy podľa Amerického geofyzikálneho inštitútu (USGS) vznikli približne v 64-kilometrovej hĺbke, 45 kilometrov juhovýchodne od Igualy, vzdialenej 166 kilometrov od hlavného mesta krajiny. Pri ničivom zemetrasení z roku 1985 boli zničené časti mexickej metropoly a zahynuli tisíce ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu