Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Masové demonštrácie v Moskve pokračujú, zatkli stovky demonštrantov!

V putách skončili stovky demonštrantov Zobraziť galériu (6)
V putách skončili stovky demonštrantov

MOSKVA/PETROHRAD - Hlavné mesto Ruska sa v utorok stalo dejiskom pokračujúcich masových demonštrácii, ktorými chcú prívrženci opozície vyjadriť svoj nesúhlas s priebehom a výsledkami nedeľňajších parlamentných volieb.

V centre Moskvy sa zhromaždili tisíce ľudí, proti ktorým však pre absenciu povolenia na konanie podujatia tohto druhu zasiahla polícia. V uliciach metropoly sa opoziční prívrženci stretli aj s niekoľkotisícovým davom priaznivcov vládneho Jednotné Rusko.

Výsledkom udalostí je zatknutie troch stoviek z nich vrátane dvoch opozičných lídrov - Borisa Nemcova a Sergeja Mitrochina, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti. Moskovská polícia odôvodnila zadržanie demonštrantov narúšaním verejného poriadku. Podľa agentúry AFP sa podobné protesty konali aj ďalších mestách vrátane Petrohradu. V rodisku premiéra Vladimira Putina a prezidenta Dmitrija Medvedeva skončili v putách desiatky osôb.

Demonštrácie a zatýkania tak v Rusku pokračovali aj druhý deň po voľbách, v ktorých vládne Jednotné Rusko stratilo ústavnú väčšinu. Viacerí medzinárodní pozorovatelia však poukazujú na to, že ak by sa neporušoval zákon a vážne nenarúšal volebný proces, výsledok Putinovej a Medvedevovej strany by bol ešte nižší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu