Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Študentku znásilnil a spálil, údajného vraha prijali na školu!

Agnes bola znásilnená a zavraždená
Agnes bola znásilnená a zavraždená (Zdroj: libertaland.com)

Celé Francúzsko je zhrozené prípadom sedemnásťročného vraha. Pred týždňom znásilnil a zabil trinásťročnú Agnes Marinovú. Aby zahladil stopy, jej telo po odpornom čine spálil. Teraz ho bez problémov prijali na strednú školu, hoci je už od vlaňajška stíhaný za iné znásilnenia.

Svoju obeť mladý násilník vlákal do lesa neďaleko školy, ktorú obaja navštevovali. Podľa polície bola vražda spáchaná mimoriadne krutým a brutálnym spôsobom. Ďalšie podrobnosti polícia odmieta zverejniť.

Podľa vyšetrovateľov bol pravdepodobný páchateľ tichým, nekonfliktným žiakom. Francúzske média ale upozornili, že mladíka už v čase vraždy stíhali za znásilnenie inej školáčky, ktorého sa mal vlani dopustiť na juhu krajiny. Okolnosti znásilnenia boli podobné až na jediný rozdiel - svoju minuloročnú obeť páchateľ nezabil.

Psychiatri vtedy usúdili, že násilník nepredstavuje pre svoje okolie nebezpečenstvo a môže sa vrátiť do normálneho života. Ešte pred začatím súdneho procesu ho prepustili z väzby. Študent sa potom s rodičmi presťahoval a navštevoval školu v obci Chambon-sur-Lignon. Práve tam došlo k druhému znásilneniu a následnej vražde.

Viacerí si preto teraz kladú otázku, ako mohol byť študent vyšetrovaný kvôli znásilneniu prijatý na inú školu, ktorá o jeho stíhaní nemala žiadne informácie. Podľa niektorých právnikov ich ale ani mať nemohla, pretože vyšetrovanie nebolo uzavreté - polícia nesmela podávať informácie a chlapec bol až do rozsudku pokladaný za nevinného.

Pod tlakom verejných protestov sa tento týždeň do záležitosti vložil predseda francúzskej vlády François Fillon. Na osobitnej schôdzi jeho kabinet prerokoval možné pochybenie justície, prípadne školskej správy. Minister spravodlivosti Michel Mercier dostal úlohu vec vyšetriť a podať premiérovi správu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu