Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Gréci vraj nepriznávajú príjem: Za utajené peniaze si kupujú Porsche!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Gréci sú chudobní ako myši a čaká ich riadený bankrot. Do neutešenej situácie, v ktorej sa ocitli, zatiahli celú Európsku úniu. Po príchode do juhoeurópskej krajiny to tak niekedy ale vôbec nevyzerá; po jej cestách sa totiž preháňa toľko luxusných áut, že by jeden neveril.

Klasik by povedal, že Grécko je na dne. A nemýlil by sa. Ekonomická nákaza sa z neho bohužiaľ šíri do celej Európy. Na rozhadzovačnosť južanov doplatí tým pádom aj Slovensko. Gréci si nielenže dlhé roky užívali dôchodky a iné sociálne výhody, o akých sa našim ľuďom môže len snívať, ale si niektorí z nich dopriali i kus luxusu, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani hollywoodske hviezdy. 

Štatistiky z posledných rokov totiž ukazujú, že v Grécku je zaregistrovaných viac automobilov značky Porsche Cayenne, ako je ľudí, ktorí si ich môžu dovoliť. Podľa odborníkov by tento fakt mohol naznačovať to, že majitelia drahých vozidiel jednoducho nepriznávajú časť svojho príjmu a "zabúdajú" z neho odvádzať daň.

"V Grécku žije menší počet ľudí s ročným príjmom okolo 50-tisíc eur, čo je len o niečo viac od toho, koľko stojí Porsche Cayenne, ako sa po krajine premáva týchto luxusných áut," povedal tamojší odborník na ekonomiku Herakles Polemarchakis. Zostáva hádam len dodať, že snáď tí bohatí Gréci majú aj na benzín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu