Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nafilmoval vlastnú smrť: Kameramana zastrelili pri zásahu!

Kameraman stál za policajtom, na ktorého strieľali. Guľka ho trafila.
Kameraman stál za policajtom, na ktorého strieľali. Guľka ho trafila. (Zdroj: YouTube)

RIO DE JANEIRO/BRATISLAVA - Policajná razia v slume v prístave Antares pri Rio de Janeiru sa skončila tragicky pre kameramana brazílskej televízie, ktorý nedeľnú akciu polície nakrúcal. Podľa agentúry AFP ho zastrelili.

Gelsona Dominga (46) zasiahla guľka do hrude, pričom strela prešla cez ochrannú vestu. Kameraman zomrel pri prevoze do nemocnice. "Snaha o oživenie bola neúspešná," konštatovala vo vyhlásení brazílska vláda.

Televízia TV Bandeirantes označila ženatého otca troch detí za "obeť násilia, ktoré si v Brazílii každý deň vyberá daň na nevinných". Polícia zdôraznila, že novinárov nepozvala, aby sa špeciálnej operácie zúčastnili a informovali o nej, a vyzvala televíziu, aby prezrela zábery, ktoré Domingo natočil pred svojou smrťou.

Zväz novinárov Ria de Janeira zo smrti Dominga viní jeho zamestnávateľa. "Nepriestrelné vesty nechránia proti zbraniam, ktoré používajú pašeráci drog a polícia," upozornila predsedníčka zväzu Suzana Blassová.

Počas razie vo favele zomreli štyria podozriví, zatknutých bolo osem ľudí obvinených z pašovania drog. Zabavený bol značný počet zbraní, oznámila polícia.

Rio de Janeiro bude v roku 2014 hostiť finále majstrovstiev sveta vo futbale a o dva roky neskôr olympijské hry. Brazílske úrady preto pravidelne usporadúvajú razie v slumoch, ktoré sú hniezdom násilia a zločinu.

 

Zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou

Kameraman nafilmoval svoju smrť

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu