Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Trojica "šikovných" Prešovčanov v Británii: Na dávkach zarobili vyše milión libier!

Marek Balog, Darina Balogová a jej brat Jaroslav Bado skončili za mrežami
Marek Balog, Darina Balogová a jej brat Jaroslav Bado skončili za mrežami (Zdroj: Police)

LONDÝN/PRAHA/BRATISLAVA - Trio podvodníkov zo Slovenska urobilo našej krajine opäť raz "dobré meno" v zahraničí! Namiesto poctivej práce nalákali do Británie desiatky falošných matiek a obrali ich o väčšinu sociálnych dávok. Z vyinkasovaných peňazí si Darina Balogová (31), jej manžel Marek Balog (34) a brat Jaroslav Bado (32) užívali luxusný život v kasínach, pričom nezabudli ani na nákup šperkov či diamantov.

Balogová, ktorá od príchodu do Británie pred siedmimi rokmi nerobila jediný deň, neváhala pri sebe nosiť hotovosť aj 30-tisíc libier (cca 35-tisíc eur). Rodina, ktorá sa usadila v anglickom Chathame, nezabudla ani na svojich komplicov v Prešove a na "prilepšenie" im poslala 60-tisíc libier (približne 75 800 eur).

Kým trojica viedla bezstarostný život, ich "obete" na tom boli oveľa horšie. Takmer 50 žien podľa záznamov bývalo v jednom rodinnom dome. Všetky tvrdili, že pracovali za nízke platy, aby získali daňové úľavy a príspevky na deti. Takýmto spôsobom mali zločinci získať až 1,2 milióna libier (približne 1,4 milióna eur). Potom, čo podvodníci využili ich identitu, nechali ich odísť späť na Slovensko. Ďalej ale kontrolovali ich bankové účty aj cestovné pasy.

Podvod bol odhalený, keď kriminálnici začali falšovať výplatné pásky. Gang chytili vlani v júli. "Spoločnosť bude nenávidieť osoby ako ste vy, ktoré berú peniaze tým, ktorí ich v dnešnej ekonomickej situácii skutočne potrebujú," povedal sudca Michael Carroll.

Balogová, ktorú považujú za hlavu organizácie, na súde dostala 4,5 roka. Jej manžel si odsedí 3,5 roka a brat si vyslúžil 3 roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu