Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrtiaca baktéria v Nemecku: Lekári mi zabili priateľku!

Walter s priateľkou Kerstin ešte počas šťastných chvíľ
Walter s priateľkou Kerstin ešte počas šťastných chvíľ (Zdroj: Walter Kattner/bild.de)

PRAHA - Nemeckom otriasa škandál so smrtiacou baktériou. Na klinike v Brémach zomreli od augusta do októbra už tri predčasne narodené deti nakazené stafylokokom. Teraz sa prihlásila ďalšia obeť zlej hygieny v nemocnici, v januári jej vraj zabili na klinike priateľku!

Walter Kattner (37) čerstvý otec i vdovec sa posťažoval: "Moja priateľka bola v nemocnici v Brémach. Kerstin a náš práve narodený syn Philip sa tam nakazili tou baktériou. Philip prežil. Ale moja Kerstin zomrela."

Philip sa narodil 9 týždňov pred termínom cisárskym rezom. Žena musela znovu na sálu kvôli abscesu na jazve. To už lekári vedeli, že išlo o vzácny stafylokok. Potom však prišli s tým, že baktéria je preč. Kerstin však onedlho zomrela. Walter dáva vinu personálu a otrasným hygienickým podmienkam, ktoré videl. Na jeho syna v inkubátore vraj siahala sestra bez rukavíc, hoci sa to nemá.

Multirezistentný zlatý stafylokok je nebezpečný kmeň, ktorý sa vyznačuje svojou odolnosťou voči antibiotikám. Napáda hlavne čerstvé rany a spôsobuje ich hnisanie. Výskyt tohto stafylokoka v nemocnici je teda vážnou pohromou. Výskyt súvisí s nedostatočným dodržiavaním pravidiel hygieny a dezinfekcie. Napísal portál blesk.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu