Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pozor na antibiotiká: Deti sa z nich spamätávajú až 7 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thebabycorner.com)

PRAHA/BRATISLAVA - Sychravé počasie a pobyt v prekúrených miestnostiach sa podpisuje na našom zdraví. Svoje o tom vedia hlavne mamičky detí, ktoré bývajú predovšetkým na jeseň často choré. Niektorí lekári riešia bakteriálne ochorenie okamžite antibiotikami, aby sa dieťa čo najrýchlejšie uzdravilo a mohlo sa vrátiť do školy alebo škôlky. Lenže imunita sa častým braním antibiotík narúša.

Chorobu spôsobuje mikroorganizmus, ktorý sa cez sliznicu dýchacieho ústrojenstva dostane do tela. Keď je sliznica obsadená spriatelenými baktériami, vírus sa jednoducho nemá kde usadiť. Lenže antibiotiká väčšinou likvidujú nielen baktérie, ktoré dieťaťu škodia, ale zároveň aj baktérie, ktoré chránia sliznicu. Keď dieťa doberie antibiotiká, obnovuje sa jeho prirodzená mikroflóra veľmi dlho, podľa viacerých amerických výskumov dokonca až 7 rokov!

Ďalším problémom antibiotík je, že deti idú po ich doužívaní do školy s oslabenou imunitou. Ľahko sa potom nakazia ďalším vírusom. Okrem toho, že antibiotiká zabíjajú spriatelené baktérie, sú to v podstate toxíny, ktoré sa usadzujú v tele, kde sa hromadia a môžu poškodzovať ľudské orgány.

Veľa matiek začne vo chvíli, keď dieťa ochorie, zrážať horúčku. Lenže aj horúčka má pri zvládaní infekcie svoju funkciu. Je potrebné posilniť imunitu, čo sa docieli práve tým, že sa telo s chrípkou alebo zápalom hrdla vysporiada samé, bez pomoci antibiotík.

Vyhnite sa chrípke podľa rád starých mám!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu