Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Kaddáfího pohreb už čoskoro: Chladí sa pri starom trhovisku!

Kaddáfího majú pochovať v priebehu 24 hodín
Kaddáfího majú pochovať v priebehu 24 hodín

MISURÁTA - Bývalý líbyjský vodca Muammar Kaddáfí bude pochovaný podľa moslimských obradov do 24 hodín. Dnes to uviedol veliteľ síl líbyjskej prechodnej vlády Abdal Salám Ilajwa.

Jeho vyhlásenie je v rozpore s predchádzajúcimi vyjadreniami líbyjského ministra pre ropu Alího Tarhúního, že pohreb bude odložený o niekoľko dní, dokiaľ prechodná vláda nerozhodne o mieste jeho pochovania.

Kaddáfího telo dosiaľ leží v Misuráte v chladiarni pri miestnom starom trhovisku. Svedkovia uviedli, že na hlave zvrhnutého vodcu je viditeľná stopa po guľke, ako aj veľká modrina a škrabance. Na tele bolo vidieť krv, hoci oveľa menej, než zachytilo video krátko po zadržaní bývalého vodcu.

"Dostane svoje právo ako každý moslim, jeho telo bude umyté a bude k nemu pristupované s dôstojnosťou. Očakávam, že ho pochovajú na moslimskom pohrebisku v priebehu 24 hodín," povedal Ilajwa v Misuráte.

Ďalší vojenský predstaviteľ prechodnej vlády uviedol, že prebiehajú rokovania o možnom pochovaní Kaddáfího členmi jeho kmeňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu