Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Sarkozyho potomok je na svete: Carla Bruni porodila dievčatko!

Nicolas Sarkozy a Carla Bruni Zobraziť galériu (5)
Nicolas Sarkozy a Carla Bruni

PARÍŽ - Prvá dáma Francúzska Carla Bruni-Sarkozy (43) v stredu večer na parížskej súkromnej klinike Muette porodila dcéru. Informovala o tom francúzska rozhlasová stanica Europe 1.

Podľa francúzskej televízie BFM-TV by sa dievčatko malo údajne volať Daliah. Podľa agentúry AFP je to prvýkrát v dejinách Francúzskej republiky, čo sa prezident stáva v čase výkonu funkcie otcom.

Jedná sa o prvé dieťa prezidentského páru. Obaja majú ale deti so svojimi predchádzajúcimi partnermi. Bruni-Sarkozy sa za prezidenta Sarkozyho vydala v roku 2008 a netajila sa tým, že by s ním dieťa chcela.

O otehotnení informoval na jar otec francúzskeho prezidenta Pál Sarkozy. V septembri povedal, že narodenie sa očakáva 3. októbra. Následné zdĺhavé čakanie na pôrod vyvolalo na sociálnych sieťach a v miestnych médiách rad špekulácií i falošných správ o narodení.

Prezidentský pár v tejto otázke s médiami nekomunikuje, oficiálne ani neoznámil, že Carla otehotnela. Potvrdilo sa to až potom, čo sa prvá dáma objavila na verejnosti koncom mája, keď už mala výrazne zaguľatené bruško. Prezidentská kancelária odkázala, že sa k narodeniu nebude vyjadrovať. Carla nedávno vyhlásila, že novorodenca novinárom neukáže.

Bývalá modelka a stále aktívna speváčka Bruni-Sarkozy má desaťročného syna s filozofom Raphaëlom Enthovenom. Nicolas Sarkozy má troch synov vo veku 14, 25 a 26 rokov z dvoch predchádzajúcich manželstiev.

Z európskych najvyšších politikov sa v úrade narodil v posledných rokoch potomok napríklad britskému premiérovi Davidovi Cameronovi (43) a jeho manželke Samanthe (39), ktorá porodila vlani v auguste svoje štvrté dieťa - dcéru Florence Rose Endellion. Tiež predchádzajúcemu predsedovi britskej vlády Tonymu Blairovi (47) sa vo funkcii narodilo dieťa, keď v máji 2000 jeho žena Cherie (45) priviedla na svet syna Lea, tiež svoje štvrté dieťa. V čele vlády stál v čase narodenia potomka i český politik - Mirek Topolánek, ktorému v jeho päťdesiatjeden rokoch porodila v júli 2007 syna Nicolasa vtedajšej podpredsedníčka snemovne Lucie Talmanová (39).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu