Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší škandál Straussa-Kahna, obvinili ho z kupliarstva!

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn

PARÍŽ - Francúzsky ľavicový politík Dominique Strauss-Kahn (62), ktorého doterajšiu úspešnú politickú kariéru zničilo obvinenie zo znásilnenia chyžnej v New Yorku, sa snaží zbaviť ďalšieho nepríjemného podozrenia. Francúzska polícia sa totiž domnieva, že mohol nejako ťažiť zo zasielania prostitútok z Francúzska do USA istou kupliarskou sieťou.

V minulých dňoch sa vo Francúzsku ocitlo za mrežami päť osôb, medzi ktorými je známy advokát, šéf podniku a vedúci pracovníci luxusného hotela Carlton. Boli obvinení v kauze kupliarskej siete Lillois v severofrancúzskom meste Lille. Pri výsluchoch svedkov najmenej dve hotelové prostitútky uviedli DSK ako svojho klienta.

Polícia sa tiež zameriava na zasielanie prostitútok siete Lillois do New Yorku. Vyšetrovatelia podozrievajú Straussa-Kahna, ktorý v minulých rokoch pobýval v Spojených štátoch až do nedávneho sexuálneho škandálu ako vplyvný šéf Medzinárodného menového fondu (MMF), že mal z týchto presunov prostitútok nejaký prospech, uviedla dnes francúzska tlač.

Strauss-Kahn po zverejnení správy odovzdal agentúre AFP vyhlásenie, v ktorom požiadal úrady, aby bol čo najskôr predvolaný a vypočutý, aby toto podľa neho nepodložené a zaujaté podozrievanie ustalo.

Chyžná newyorského hotela Straussa-Kahna v máji obvinila z toho, že ju napadol a prinútil k orálnemu sexu. Vtedajší šéf MMF bol kvôli obvineniu zadržaný na newyorskom letisku, strávil týždeň vo väznici a šesť týždňov v domácom väzení. Prokurátor a súd nakoniec dospeli k názoru, že muža nemožno postaviť pred súd, pretože výpoveď chyžnej je nepravdepodobná, a francúzskemu politikovi povolili návrat do Francúzska.

V júli ho zažalovala aj novinárka Tristan Banonová, podľa ktorej sa ju politik pokúsil znásilniť pri jednom novinárskom rozhovore v parížskom byte vo februári 2003. Ubránila sa vraj v potýčke, pri ktorej sa Strauss-Kahn podľa nej správal ako "vzrušený šimpanz". Parížska prokuratúra vo štvrtok obvinenia zastavila s tým, že k vedeniu súdneho konania chýba dostatok dôkazov a čin je navyše premlčaný.

Bývalý minister a šéf MMF Strauss-Kahn bol pred vypuknutím afér považovaný za jedného z favoritov na prezidentské voľby vo Francúzsku na jar 2012. Škandály ho ale o šancu kandidovať pripravili, pretože sa proti nemu obrátila verejná mienka aj s ohľadom na ďalšie vytiahnuté historky o jeho "erotomanii". Po uvalení väzby sa tiež vzdal kresla v čele MMF. Teraz si vraj dal čas na odpočinok a zamyslenie, čo ďalej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu