Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Strauss-Kahna vypočúvajú pre ďalší sexuálny škandál

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn (Zdroj: SITA)

LILLE - Francúzska polícia si v utorok predvolala bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominiqua Straussa-Kahna a chce ho vypočuť v súvislosti s obvineniami z kupliarstva.

Niekdajší vplyvný socialistický politik dorazil na policajnú stanicu v meste Lille na severe krajiny hneď ráno a dobrovoľne. Pôvodne ho mali vypočuť ako svedka, teraz však v policajných záznamoch figuruje ako podozrivý.

Obvinenia sa týkajú kauzy okolo vyšetrovania gangu v Lille, ktorý mal obchodovať s prostitútkami. Tie sa podľa polície zúčastňovali aj na večierkoch v reštauráciách a hoteloch po celej Európe a chodil na ne aj samotný Strauss-Kahn. Platenie za sexuálne služby vo Francúzsku nie je trestné, ich ponúkanie však áno. Viaceré ženy už priznali, že mali s bývalým šéfom MMF pomer, ten však údajne nevedel, že ide o prostitútky. Strauss-Kahna teraz môžu bez vznesení obvinení zadržať až na 96 hodín.

Expolitika v máji obvinila chyžná v jednom z newyorských hotelov zo znásilnenia. Jej vyhlásenia a dôveryhodnosť boli následne spochybnené a súdny proces v auguste zastavený, no celá aféra stála 62-ročného Francúza kreslo šéfa MMF. Separátne ho vyšetrovali aj v súvislosti s obvineniami, že sexuálne napadol istú novinárku, prípad bol však rovnako zastavený. Prívrženci Straussa-Kahna dúfali, že v apríli 2012 vymení na poste francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho, on sám však svoju kandidatúru v septembri vylúčil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu