Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Aféra Straussa-Kahna: Na Francúza mali nastražiť pascu!

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn

NEW YORK - Prípad bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu Dominiqua Strauss-Kahna (62) dostáva nové rozmery. Americký novinár Edward Epstein naznačuje, že na Francúza bola zrejme nastražená pasca.

Dostal sa totiž k záberom z bezpečnostnej kamery v newyorskom hoteli Sofitel, kde Strauss-Kahn tento rok 14. mája údajne znásilnil chyžnú Nafissatou Diallo. Podľa neho boli do celého prípadu namočení aj iní zamestnanci hotela.

Videozáznam z hotela, kde sa mal celý incident odohrať, patrí k najpodivnejším dôkazom. Je na ňom zachytený hotelový technik Brian Yearwood, ktorý s neidentifikovateľným mužom oslavuje udalosti zo 14. mája. Yearwood krátko predtým hovoril s bezpečnostným expertom z firmy Accor, ktorá vlastní hotel Sofitel. Jej šéfom je René-Georges Querry, ktorý pracoval pre muža, ktorý v súčasnosti pôsobí vo výzvedných službách pre francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho.

Zvláštne je, že po tom, čo im chyžná Diallo rozprávala, čo sa stalo v izbe so Strauss-Kahnom, zavolali políciu a o dve minúty neskôr si začali všetci navzájom blahoželať. Potľapkávali sa po chrbte, tlieskali a samou radosťou dokonca tancovali! Divne sa javia aj záznamy hotelového kľúča. Diallo vstúpila do izby o 12:07, o šesť minút neskôr volal Strauss-Kahn dcére a pozval ju na obed. Práve počas týchto šiestich minút malo dôjsť k brutálnemu znásilneniu.

Kahn neskôr priznal, že k pohlavnému styku došlo, ale že ho chceli obaja. Potom sa chyžná odobrala do inej izby, ktorú v ten deň už navštívila niekoľkokrát. Neskôr sa vrátila znovu do izby Straussa-Kahna a až potom informovala svojho šéfa o údajnom útoku na svoju osobu. Záznamy z kľúčov ešte odhaľujú, že do Kahnovej izby vstúpil iný aj zamestnanec hotela asi minútu po odchode Diallo. Údajne chcel odniesť riad.

Strauss-Kahn v inkriminovaný deň takiež stratil svoj ​​telefón BlackBerry. Jeho známy mu poslal esemesku, v ktorej ho varoval, že jeho telefón môže byť odpočúvaný. Zavolal teda svojej žene, aby zohnala skupinu expertov, ktorá by informáciu preskúmala. Po udalosti s chyžnou Diallo však Strauss-Kahn svoj mobil stratil. Telefón sa dodnes nenašiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu