Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Poslanec priznal: Grécku budeme musieť odpustiť polovicu dlhov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Člen nemeckého parlamentu Michael Fuchs, že pomoc, ktorá sa Grécku snažila poskytnúť Európska únia, nezabrala. Krajina sa už podľa neho ocitla v bankrote, z ktorého niet návratu.

"Grécko už zbankrotovalo. Asi nebudeme mať inú možnosť, ako akceptovať, že im odpustíme aspoň 50 percent dlhov," povedal Fuchs. Ten je podľa agentúry Reuters aj predsedom vplyvnej parlamentnej skupiny, ktorá obhajuje záujmy malých firiem.

V Aténach sa momentálne nachádza misia medzinárodných veriteľov, s ktorými sa Grécko vlani dohodlo na podmienkach čerpania záchranného úveru v objeme 110 miliárd eur. Takzvanú "trojku", ako sa tejto misii niekedy hovorí, tvoria zástupcovia Medzinárodného menového fondu (MMF), Európskej komisie (EK) a Európskej centrálnej banky (ECB).

Grécke ministerstvo financií v nedeľu uviedlo, že sa Aténam nepodarí splniť cieľ zníženia rozpočtového deficitu na tento a budúci rok, ako sa na ňom dohodlo s veriteľmi. To je pritom základná podmienka k uvoľneniu ďalšieho balíka peňazí zo záchranného úveru. Bez nej má Grécko peniaze len do polovice októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu