Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tymošenková: Show pokračuje ďalej, chcú ma zlynčovať

Julija Tymošenková
Julija Tymošenková (Zdroj: SITA)

KYJEV - Bývalá ukrajinská premiérka Julija Tymošenková dnes označila svoj proces za klasický lynč, ktorého sa stala obeťou. Jej prípad je podľa nej hanbou Ukrajiny. Informovala o tom agentúra Reuters. Podľa obžaloby prekročila právomoci, keď v roku 2009 uzavrela nevýhodné dohody o dodávkach ruského zemného plynu.

"Už dávno mal byť vynesený oslobodzujúci verdikt, ktorý by ukončil toto poníženie Ukrajiny. Ale show pokračuje ďalej," povedala Tymošenková pri príležitosti blížiaceho sa konca procesu, v ktorom pre ňu prokuratúra žiada sedem rokov väzenia.

Tymošenková pri svojom prejave dramaticky povstala, hoci predtým niekoľko týždňov na znamenie vzdoru zostávala sedieť, poznamenal Reuters.

"Toto je klasický lynčovací proces vykonávaný skupinkou ľudí, ktorí dostali za úlohu zbaviť sa nepríjemného problému," povedala k svojim priaznivcom.

Tymošenková, ktorá stojí v čele najsilnejšej opozičnej strany v krajine, všetky obvinenia odmieta a označuje ich za politickú pomstu prezidenta Viktora Janukovyča. Proces, ktorý začal na konci júna, považujú Spojené štáty a Európska únia za politicky motivovaný. Spoločne vyzývajú Janukovyča, aby našiel spôsob, ako súd ukončiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu