Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šiestich mužov obvinených z terorizmu poslal súd do väzby

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Šiesti muži obvinení z terorizmu sa dnes postavili pred súd v Londýne - traja z nich sú obvinení z plánovania samovražedných bombových útokov na ciele v Británii. Všetkých poslal súd do väzby, kde zostanú do októbra.

Mužov zatkli v stredoanglickom meste Birmingham ešte minulý týždeň v rámci "veľkej operácie", ktorú uskutočnila britská protiteroristická polícia. Proti mužom vzniesli obvinenia v nedeľu vo večerných hodinách.
 

Štyroch mužov obvinili z plánovania teroristického činu. Traja z nich - 30-ročný Irfan Nasser, 26-ročný Irfan Khalid a 26-ročný Ashik Ali - sú obvinení z plánovania bombového útoku, výroby výbušnín a vyhlásení, že majú v úmysle stať sa samovražednými bombovými atentátnikmi.

Nasser a Khalid sú tiež obvinení, že cestovali do Pakistanu na teroristický výcvik. Dvaja ďalší muži sú obvinení z toho, že neoznámili informácie úradom, a jeden z nich aj z financovania terorizmu. Šestica mužov z Birminghamu sa mala spomínaných trestných činov dopustiť medzi Štedrým dňom minulého roka a 19. septembrom, keď ich zatkli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu