Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

IKEA oznámila, že po výbuchoch ju vydierali

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - Švédska sieť obchodov s nábytkom IKEA dnes oznámila, že po výbuchoch vo viacerých obchodoch v Európe dostala "vydieračskú hrozbu". Firma vo vyhlásení dodala, že spolupracuje s políciou a "výrazne posilnila bezpečnostné opatrenia" vo svojich predajniach, ďalšie podrobnosti však neuviedla.

Európska agentúra pre policajnú spoluprácu pred necelými dvoma týždňami požiadala verejnosť o pomoc pri identifikácii muža, ktorý je podozrivý z najmenej dvoch explózií v obchodných domoch IKEA.
      
Europol zverejnil fotografie podozrivého zo záberov bezpečnostných kamier prevádzok v belgickom meste Gent a holandskom Eindhovene. V oboch obchodoch nálože umiestnili 30. mája. Výbuchy zranili niekoľko ľudí a spôsobili materiálne škody. Jedna z náloží bola dosť silná na to, aby zabila človeka, uviedol Europol. Podobné prípady hlásili aj z Česka, Francúzska a Nemecka.
      
Podozrivý je podľa Europolu 35-45-ročný muž zo strednej Európy, vysoký okolo 175 centimetrov. Holandská polícia pri skúmaní záberov kamier zaregistrovala aj podozrivý bledomodrý Fiat Punto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu