Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ďalší Fritzl: Nemec znásilňoval dcéru 34 rokov, majú troch synov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MNÍCHOV - Nemecká polícia zadržala muža (69) na severe Bavorska pre dôvodné podozrenie, že 34 rokov znásilňoval niekoľkokrát týždenne vlastnú dcéru a má s ňou troch synov. Štátne zastupiteľstvo v Norimbergu obvinilo dôchodca okrem iného z najmenej 500 znásilnení.

Napísala to dnes agentúra DPA. Podľa doterajšieho vyšetrovania muž prvýkrát prinútil dcéru v jej 12 alebo 13 rokoch bitím k pohlavnému styku a potom s ňou súložil niekoľkokrát týždenne. V súčasnosti 46-ročná dcéra mu postupne porodila troch synov. Podľa vyšetrovateľov sa žena kvôli stálej kontrole a ponižovaní nedokázala desiatky rokov otcovej nadvlády zbaviť.

Muž styk s dcérou nepopiera, tvrdí však, že sa tak dialo po vzájomnej zhode. K odhaleniu prípadu došlo až potom, čo bola dcéra kvôli pokusu o vydieranie voči tretej osobe podmienečne odsúdená. Sociálna pracovníčka, ktorá podmienku kontrolovala, si dokázala získať ženinu dôveru a začiatkom tohto roka tak bolo začaté vyšetrovanie. Na otca bola uvalená vyšetrovacia väzba už v marci, informácie ale boli pred verejnosťou utajené kvôli identite obetí.

Prípady zneužitia podobných rozmerov sú zrejme častejšie, než sa doteraz myslelo, odhalené sú len zriedka. Najznámejším sa stal v roku 2008 prípad Rakúšana Josefa Fritzla, ktorý v pivnici svojho domu skoro 24 rokov väznil svoju dcéru, znásilňoval ju a mal s ňou sedem detí. Súd ho za to predvlani poslal na doživotie do väzenia.

Ale ani v Nemecku nie je terajší prípad prvý. Tento rok na jar poslal súd v Koblenzi na 14,5 roka do väzenia muža za to, že desiatky rokov znásilňoval svoju vlastnú dcéru, nevlastnú dcéru a jej brata-dvojča. S nevlastnou dcérou splodil osem detí, jedno po pôrode zomrelo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu