Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vozičkár býva na 6. poschodí, azylanti dostali dom za 1,4 milióna!

Alex so ženou a dvoma deťmi bývajú v maličkom apartmáne
Alex so ženou a dvoma deťmi bývajú v maličkom apartmáne

LONDÝN - Spravodlivosť býva občas slepá. Presvedčil sa o tom aj bývalý britský vojak Alex Stringer, ktorý počas služby v Afganistane prišiel o tri končatiny. Hoci sa do svojej vlasti vrátil ako vojnový hrdina, úrady majú zrejme na celú vec iný pohľad a pridelili mu byt, ktorý ani zďaleka nezodpovedá predstave o dôstojnom bývaní.

Dvadsaťročný mladík, ktorý je pripútaný na invalidný vozík, sa tak s rodinou musí tlačiť na priestore veľkom len niekoľko metrov štvorcových na šiestom poschodí. Keď je pokazený výťah, Alex sa doslova stáva väzňom vo vlastnom príbytku. Apartmán navyše podľa neho nie je prispôsobený na život s s telesným postihnutím.

Naproti tomu istá rodina utečencov z Afganistanu mala väčšie šťastie. Londýnske úrady im pridelili dom so siedmimi izbami v hodnote 1,4 milióna eur. Keď však Alex žiadal o väčší byt, povedali mu, že ho zaradia na zoznam čakateľov, skôr ako o päť rokov ho však vraj určite nedostane.

"Vedel som o rizikách, ktoré mi hrozia, keď som vstupoval do armády. Nikdy som sa nesťažoval kvôli tomu, čo sa mi stalo. Ale hádam si zaslúžim o niečo väčší byt," povedal dvojnásobný otec. Hovorca britského Ministerstva obrany vyhlásil, že "pracovníci rezortu robia všetko pre to, aby Alex Stringer a ostatní vojaci s trvalým zdravotným postihnutím dostali byty, aké si zaslúžia".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu