Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Stal sa zázrak? Slepá žena robila kaderníčku a jazdila na bicykli!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: weirdnewsfiles.com)

RÍM - Pred súdom sa v Taliansku ocitla žena (62), ktorá roky poberala invalidný dôchodok kvôli údajnej "úplnej slepote", ale v skutočnosti žila normálnym životom, pracovala vo svojom kaderníckom salóne a suverénne jazdila na bicykli. Podvodníčku odhalila nakoniec polícia.

Prvýkrát bola žene z mesta Lugo na severovýchode Talianska diagnostikovaná čiastočná slepota v roku 1986; v roku 1997 bolo konštatované, že žena "musí mať sprievod, keď chce opustiť domov". V poslednej lekárskej správe z roku 2008 sa uvádza, že si môže spočítať prsty na ruke len do vzdialenosti niekoľkých centimetrov a nemôže pracovať. Členovia komisie, ktorí posudzovali invaliditu, a odborní lekári, sa ale podľa polície v názoroch na pacientku nezhodovali.

Polícia pri kontrole zoznamu slepých ľudí a ich profesionálnych aktivít dospela až k majiteľke kaderníckeho salónu. Sledovala ju niekoľko dní, natáčala, ako strihá vlasy svojich klientiek, ako sa normálne pohybuje po ulici a rešpektuje pritom semafory, vyberá si v obchodoch šaty, obstaráva nákupy a dokonca jazdí na bicykli.

Žena celkovo pobrala na invalidnom dôchodku a prídavkoch na nevyhnutný sprievod 43-tisíc eur. Sudca jej okamžite dávky zastavil a rozhodol sa tiež obrátiť na komisiu, ktorá jej vydala osvedčenie o slepote.

Falošní invalidi sú nepríjemnou realitou, ktorá charakterizuje celý Apeninský polostrov, cituje agentúra AFP z policajnej správy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu