Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Poslanec mal za prostitútky platiť služobnou kreditkou!

Craig Thompson je obvinený zo zneužívania financií
Craig Thompson je obvinený zo zneužívania financií

CANBERRA - Poslanca austrálskeho parlamentu obvinili zo zneužívania financií na platenie si prostitútok. Najnovší škandál by mohol privodiť pád i tak už krehkej vlády. Premiérka Julia Gillardová ale dnes vyjadrila obavy z toho, že do prebiehajúceho policajného vyšetrovania zrejme zasahujú jej politickí nepriatelia.

Dnešné miestne údajne noviny odhalili, že opoziční poslanci minulý týždeň poskytli polícii Nového Južného Walesu fascikel s dôkazmi, ktoré mali voči vládnemu poslancovi Craigovi Thomsonovi.

Gillardová povedala reportérom, že má "vážne obavy", pretože policajní komisári majú "uplatňovať svoj najlepší úsudok nezávisle na politických procesoch".

Austrálska polícia v utorok oznámila, že Thomsona vyšetruje pre zneužitie platobnej karty odborového zväzu, ktorého bol vysokým funkcionárom v rokoch 2005-2007. Dôkazy jej odovzdal senátor Liberálnej strany.

Keby vládneho poslanca odsúdili za krádež alebo podvod, musel by opustiť parlament a koaličná vláda labouristickej premiérky Gillardovej by tým prišla o tesnú parlamentnú väčšinu jedného kresla. Thomson akékoľvek pochybenie poprel a premiérka mu verejne vyjadrila svoju podporu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu