Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Starosta v opitosti podpísal deväť zmlúv, ktoré ani nečítal!

Martin Resendiz sa poriadne
Martin Resendiz sa poriadne "vyznamenal"

WASHINGTON - Príliš mnoho alkoholu v krvi mohlo podľa starostu amerického mesta Sunland Park za to, že podpísal deväť zmlúv s kalifornskou spoločnosťou, bez toho, aby ich predtým čítal. Firma teraz mesto žaluje o milión dolárov (714-tisíc eur), napísala agentúra AP.

Zmluvy s architektonickou firmou Synthesis starosta Martin Resendiz podľa rok starého prepisu jeho výpovede podpísal v máji alebo v júni 2008 po tom, čo so zástupcami spoločnosti niekoľko hodín popíjal v talianskej reštaurácii v meste.

Za vykonanie zákaziek, ktorých sa týkali, mesto podľa žaloby firme dlhuje milión dolárov, uviedli vo štvrtok miestne médiá. Podľa radnice ale zmluvy nie sú platné, pretože ich neschválila mestská rada.

"Ten deň, keď som to podpísal, som toho jednoducho dosť vypil. Bolo to po piatej hodine popoludní, ja som ich (zmluvy) podpísal a nevedel som, čo podpisujem," povedal podľa AP Resendiz právnikom firmy.

Na základe prepisu výpovede uznal, že po "dvoch alebo troch hodinách popíjania" nebol práve vhodný čas na čítanie dokumentov. Na to, že ide o právne dokumenty, ho vraj architekt, ktorý tam spolu s ďalšími pil tiež, neupozornil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu