Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chcú byť prví? Americká armáda plánuje kolonizovať vesmír!

Alfa Centauri
Alfa Centauri (Zdroj: Wikipedia)

LONDÝN/BRATISLAVA - Americká armáda pripravuje misiu v štýle Star Treku s cieľom kolonizovať cudzie svety. Avšak nebude to skôr ako o 100 rokov.

Veliteľský zbor je presvedčený, že už teraz prišiel čas na vypracovanie plánov, pretože ich dokončenie a odštartovanie projektu potrvá najmenej jedno storočie. Za ten čas potrebujú vyriešiť problém s rýchlosťou prepravy. V súčasnosti je najrýchlejšie letiacim objektom vyslaným do vesmíru sonda Voyager, ktorá dokáže letieť rýchlosťou vyše 61-tisíc km/h.

Projekt s názvom "100-Years Starship" má do 12 týždňov prijať kľúčové rozhodnutia, napríklad, kto sa stane jeho vedúcou osobnosťou.

Cieľom misie, z ktorej bola vylúčená naša nehostinná slnečná sústava, bude pravdepodobne najbližší kandidát - hviezda Alfa Centauri.

Defense Advanced Research Projects Agendy (výskumná organizácia americkej armády) ponúka v prepočte okolo 344-tisíc eur ako cenu pre vedcov, ktorí začnú pomáhať s prekonávaním prekážok, t.j. zmrazenie posádky či vysielanie embryí, ktoré sa "narodia" až blízko ich nového domova.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu