Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zamietli operáciu, dievča s 36 kilami zomiera!

Rudi je iba kosť a koža Zobraziť galériu (2)
Rudi je iba kosť a koža (Zdroj: Caters News Agency)

LONDÝN/BRATISLAVA - Zo zdravej mladej Angličanky sa v priebehu roka stala chodiaca kostra. Kvôli gastroparéze schudla Rudi Hargreavesová (22) 40 kíl a hrozí jej, že zomrie od hladu. Úrad národného zdravia NHS ale operáciu, ktorá by jej mohla pomôcť, zamietol.

Rudi bola v poslednom ročníku na univerzite v Liverpoole v apríli minulého roka, keď sa začala cítiť zle a chudnúť. Po dokončení štúdia chvíľu pracovala ako asistentka pedagóga, ale po niekoľkých týždňoch musela opustiť svoje zamestnanie, pretože nemala dosť energie.

Jej ochrnutý žalúdok trávi potravu 10-krát dlhšie ako žalúdok zdravého človeka, pričom momentálne už Rudi prežíva iba na mliečnych koktailoch doplnených vitamínmi. Ochorenie by mohla zvrátiť experimentálna operácia v hodnote 14-tisíc libier, ale NHS ju odmietol financovať s tým, že nemá dostatočné podklady od jej lekára.

Rudi, ktorá je taká krehká, že musí byť po väčšinu dňa pripútaná na invalidný vozík, sa proti rozhodnutiu odvolala. "Jediné, čo chcem, je môj starý život a nemôžem uveriť, že NHS odmieta operáciu," dodáva sklamané dievča.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu