Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Horor v raji: Žralok zabil muža pred očami nevesty!

Ian a Gemma boli manželmi iba veľmi krátko Zobraziť galériu (3)
Ian a Gemma boli manželmi iba veľmi krátko (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Tridsaťročného britského novomanžela, ktorý bol so ženou na svadobnej ceste, zabil žralok pri Seychelských ostrovoch. Žralok na muža zaútočil, keď si bol zaplávať pri pláži Anse Lazio na ostrove Praslin.

Smrť svojho občana potvrdilo aj britské ministerstvo zahraničia s tým, že miestny konzulárny úrad poskytol pomoc jeho žene. Tá sa tragédii bezmocne prizerala z pláže, kde sa opaľovala, kým si jej manžel vyrazil so šnorchlom zaplávať, napísal dnes denník The Daily Mail.

Ian Redmond (30) a Gemma Houghtonová (27) sa vzali len desať dní pred smrtiacim útokom žraloka.

"Počuli sme krik a ľudia sa rozbehli k vode," citoval denník jedného z amerických turistov. "Ktosi zazrel plutvu trčiacu z vody, a potom sme videli loďku, ktorej posádka ťahala z vody nejakého muža. Chýbal mu veľký kus mäsa na ľavej nohe, bola mu vidieť stehenná kosť. V tú chvíľu sa k nemu vrhla nejaká žena a začala kričať: 'To je môj manžel! Práve sme sa vzali!' Niekto ju schmatol a držal ju stranou. Všetci ľudia na pláži sa k sebe túlili a len sa snažili, aby to nevidelo žiadne dieťa," dodal.

Lekár prítomný na pláži sa ešte pokúšal zraneného muža zachrániť, ale ten zrejme zomrel v priebehu niekoľkých okamihov po útoku žraloka. Okrem pohryzenej nohy mal zranenia aj na prsiach a bruchu, podľa niektorých svedkov prišiel aj o ruku.

Ide už o druhý smrteľný útok žraloka pri rovnakej pláži za posledných 16 dní a miestni obyvatelia veria, že útočníkom bol v oboch prípadoch rovnaký žralok, aj keď nie je známe, o ktorý druh ide. Predchádzajúcou obeťou sa stal potápajúci sa francúzsky turista; išlo o prvý smrteľný útok na tejto pláži od roku 1963, kedy tu žralok zabil miestneho rybára.

Východoafrické Seychely v Indickom oceáne sú prevažne odkázané na turistický ruch a rybolov. Desaťdňové medové týždne tu strávil aj britský princ William s novomanželku Kate, vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu