Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nemocnica chce neposlušným pacientom udeľovať červené karty!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

MELBOURNE - Istá melbournská nemocnica sa rozhodla zaviesť systém ako trestať pacientov, ktorí sa nevedia vpratať do kože. Na pohotovostnom oddelení, ktoré je jedným z najvyťaženejších v krajine, chcú začať udeľovať žlté a červené karty.

Bizarný návrh sa objavil krátko po tom, ako vláda v austrálskom štáte Viktória vyhlásila, že na pohotovostiach v budúcnosti plánuje umiestňovanie ozbrojených hliadok.

Proti tomu sa však pracovníci viacerých zariadení poskytujúcich lekársku starostlivosť razantne ohradili a prišli s vlastným návrhom, ktorým sa inšpirovali od svojich britských kolegov. Karty by udeľovali nedisciplinovaným pacientom s ľahšími poraneniami, ktorých správanie by nebolo vyvolané dôsledkom fyzického či mentálneho ochorenia. Najprv plánujú takýchto ľudí slovne varovať, potom im udeliť žltú a následne nato červenú kartu. V tom okamihu budú musieť pohotovosť opustiť.

"Hrozbu predstavujú intoxikovaní pacienti, ktorí do nemocnice prichádzajú najmä v piatok a v sobotu večer. Znepríjemňujú život nielen zdravotníkom, ale aj ostatným pacientom," uviedol tamojší poradca pre zdravotníctvo Bill O'Shea. Podľa neho je taktiež potrebná užšia spolupráca s políciou, ktorá by agresívnych pacientov trestalo rovnako, akokeby sa podobného priestupku dopustili mimo nemocničných priestorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu