Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nemocničné peklo: Žena musela jesť a spať na "záchode"

ilustračné foto
ilustračné foto

ŠTOKHOLM/BRATISLAVA - Preplnenosť vo švédskych nemocniciach je natoľko vážna, že v niektorých prípadoch sú pacienti nútení spať a jesť v miestnostiach opísaných ako toalety.

Lisu Davidsenovú (69) priviezli do nemocnice v Ängleholme jednej noci minulý mesiac. Z dôvodu nedostatku vhodných lôžok jej ponúkli miestnosť, ktorá podľa ženy vyzerala ako väčšie wc pre zdravotne postihnutých. Ráno sa necítila dobre, takže nemohla zísť do jedálne a raňajky musela zjesť v "kúpeľni". "To už prekročilo všetky hranice," povedala denníku Kvällsposten.

Hoci ju nasledujúcu noc sestričky premiestnili, peripetie neskočili. Počas jej pobytu dostala napríklad otázku, či by sa nemohla o izbu podeliť s dvomi mužmi, pretože oddelenie má problémy s voľnými posteľami. Keď bola Lisa nútená vrátiť sa o týždeň kvôli infekcii, povedali jej, že ju musia ešte raz dať do "miestnosti", čo jej syna rozzúrilo.

Annelie Månssonová, prevádzková riaditeľka pohotovostného oddelenia nemocnice Ängelholm tvrdí, že Davidsenovej opis izby ako "záchoda" je nepresný a hlavne prehnaný. "Je to hygienická miestnosť dostatočne veľká, aby sa do nej zmestila posteľ. Nie je to ideálne, ale bohužiaľ, stretávame sa s problémom preplnosti, ktorý musíme riešiť," uviedla pre denník The Local.

Dodala, že to je bezpečnejšie, než keď sú pacienti na chodbách, pretože na stene majú zvonček, aby mohli privolať pomoc.

.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu