Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tajné záznamy o UFO: "Mimozemšťania" si pýtali znamenie

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: wikipedia/SkeezerPumba)

LONDÝN - Kuriózny opis údajného stretnutia s mimozemšťanmi, popisy podivných úkazov na oblohe, výrazy obáv z možnej invázie ufónov, ale nič preukázaného - taký je obsah ďalších doposiaľ tajných dokumentov o UFO, ktoré vo štvrtok sprístupnilo britské ministerstvo obrany. Týkajú sa rokov 1985 až 2007. Agentúra Reuters ich označila za zábavné.

Patrí medzi ne rozprávanie matky a dcéry z Londýna, ktoré vraj jedno februárové ráno 2003 uvideli na oblohe svetlá skrutkovitého tvaru. Nato ich navštívili dvaja muži v kozmických úboroch a čiernych okuliaroch, predstavili sa ako Mork a Mindy a povedali im, aby sa kvôli možnému ožiareniu na svetlá nepozerali, spýtali sa ich, v akom znamení sú narodené a zase zmizli. Mork a Mindy sa pritom menovali postavy staršieho amerického seriálu o mimozemšťanoch.

Medzi sprístupnenými dokumentami je ale aj záznam, že sám bývalý predseda britskej vlády Winston Churchill sa zaujímal o pozorovanie UFO nad Washingtonom v roku 1952.

Ďalší záznam sa týka údajného videnia šiestich guľovitých objektov rýchlo letiacich po nočnom nebi nad anglickým mestom Lancaster. Podľa opäť iného experti ministerstva obrany skúmali v roku 2004 fotografiu "lietajúceho taniera" niekde v strednom Anglicku a neboli schopní dôjsť k definitívnemu záveru, o čo ide.

V memorande z roku 1995 činitelia ministerstva pripúšťajú, že "vyššie priority" im bránia v hĺbkovom preštudovaní tisícov správ o UFO, ktoré dostali od druhej svetovej vojny.

Konzultant britského národného archívu David Clarke agentúre povedal, že sprístupnené dokumenty ukazujú, že "britská vláda vie o mimozemšťanoch to isté čo my a nemá žiadny dôkaz, ktorý by naznačoval, že nás vôbec kedy navštívili".

Pripustil ale, že ľudia tomu nemusia veriť. "Nech zverejníte koľko chcete dokumentov, ak v nich ľudia nenájdu to, čo chcú, neuveria, že je to pravda," poznamenal k zakorenenému presvedčeniu mnohých, že Zem nejaké bytosti z vesmíru navštevujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu