Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Niečo pre UFO nadšencov: Vo vesmíre objavili záhadné trojuholníky

Ide o UFO alebo je to len optický klam?
Ide o UFO alebo je to len optický klam? (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Kde inde hľadať UFO než priamo vo vesmíre? Koncom decembra nadšencom mimozemských civilizácií opäť svitla nádej. NASA totiž v slnečnej sústave spozorovala záhadný objekt zložený z dvoch trojuholníkov, ktorý teraz pozorne skúma.

Na internete sa koncom decembra objavili zábery vesmírneho teleskopu Hi2. Jedna z dvoch sond, ktoré sú zaparkované po oboch stranách Slnka a dohromady poskytujú 360-stupňový pohľad na vnútornú slnečnú sústavu, zachytila ​​tajomný objekt.

Na ľavej strane snímok sú jasne viditeľné planéty Venuša, Zem a Mars. Na opačnej strane však do záberu 26. decembra vstúpilo niečo, čo sa rozhodne na ostatné vesmírne telesá nepodobá.

Vedci následne internetové stránky sond STEREO aktualizovali. Poskytli novšie snímky a ešte pridali jasné vysvetlenie, ktoré by malo stopnúť všetky nádeje hľadačov mimozemšťanov. Podivné teleso je podľa nich len optický klam.

"Odpoveď leží na opačnej strane obrazu. V rovnakej chvíli, kedy sa objekt objavuje na pravej strane, veľmi jasná planéta Venuša vstupuje do zorného poľa kamery teleskopu v ľavom spodnom rohu," uviedli pracovníci NASA. "Nie je náhoda, že sa obe tieto telesá pohybujú simultánne. Podivný trojuholníkový objekt je v skutočnosti iba vnútorným odrazom Venuše v optike teleskopu," vysvetlili.

Záhadné trojuholníky vo vesmíre

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu