Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Stovky ľudí drancovali obchody aj v Brixtone

Výtržnosti v Londýne Zobraziť galériu (6)
Výtržnosti v Londýne

LONDÝN - Niekoľko londýnskych štvrtí bolo dnes v noci dejiskom nových incidentov nadväzujúcich na nepokoje, ktoré vypukli v prisťahovaleckej štvrti Tottenham po štvrtkovom zabití jedného muža políciou.

Skupiny mladých ľudí útočili na policajtov, rozbíjali výklady a vydrancovali niekoľko obchodov. Traja policajti boli zranení, niekoľko ľudí polícia zadržala, informovala agentúra AFP.

V Brixtone na juhu metropoly sa podľa nej drancovania v jednom veľkom obchode s elektromateriálom zúčastnili stovky ľudí. Asi 50 mladíkov vyvádzalo aj na námestí Oxford Circus v centre mesta. Polícia musela povolať posily.

"Je to zložitá situácia, ide o malé hniezda násilia, drancovanie a nepokoje v niekoľkých štvrtiach," povedala Christine Jonesová z londýnskej polície. Troch policajtov museli previezť do nemocnice po tom, čo do nich vrazilo auto.

Terajšie násilnosti vrhajú tieň na prípravu olympiády, ktorá sa bude v Londýne konať o rok. Londýnsky starosta Boris Johnson pre BBC povedal, že dúfa, že bez ohľadu na ne bude olympiáda fantastická.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu