Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chlapca (†15) zasiahol prúd z miešačky, pri prevoze zomrel

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Chlapec (†15) zomrel v piatok podvečer po zásahu elektrickým prúdom z miešačky. Záchranári sa snažili mladíka oživiť. Po prevoze do nemocnice však zomrel. Povedali to hovorcovia moravskosliezskej záchrannej služby Lukáš Humpl a frýdecko-místeckej polícia Vlastimil Starzyk. Príčiny nešťastia vyšetrujú kriminalisti.

"Chlapec bol zasiahnutý pri domčeku, kde pracoval spoločne s rodinou," uviedol Starzyk. Po zásahu prúdom bol od začiatku v bezvedomí a nejavil známky života. "Prvú pomoc mu na mieste začali poskytovať príbuzní, ktorí podľa inštrukcií operátora záchrannej služby vykonávali masáž srdca i dýchanie z pľúc do pľúc," dodal Humpl.
    
Záchranári po príchode na miesto pokračovali v resuscitácii. "Zdravotníci sa pokúšali niekoľko desiatok minút o záchranu na mieste, a to vrátane opakovaných defibrilačných výbojov, trvale obnoviť činnosť srdca sa však nedarilo. Pacient bol naložený do sanitky a za pokračujúcich oživovacích pokusov transportovaný do zdravotníckeho zariadenia," opísal Humpl. Po prevoze do nemocnice však mladík zomrel, uviedol policajný hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu