Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nezaplatil pokutu za svetlá, strávil štyri noci vo väzení

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

AMSTERDAM - Holanďan, ktorého polícia zastavila na ulici a zistila, že má nezaplatenú pokutu kvôli chýbajúcim svetlám na bicykli, strávil nakoniec štyri noci vo väzení. Za pochybenie úradov dostal odškodné vo výške 345 eur, uviedol holandský denník De Telegraaf.

Keď nemenovaného Holanďana v istý večer zastavili policajti kvôli drobnému deliktu, zistili, že nemá zaplatenú pokutu za chýbajúce svetlá na bicykli, ktorú mu uložili už dávnejšie. V tej chvíli muž ešte netušil, že banálna záležitosť sa premení na niekoľkodňový pobyt za mrežami. Muž nemal pri sebe hotovosť na zaplatenie predošlej pokuty a tak ho policajná hliadka zobrala na policajnú stanicu. O niekoľko hodín neskôr prišiel za ním kamarát, že zaplatí požadovanú pokutu, ale policajti ho jednoducho poslali preč.
      
Na druhý deň zatknutého muža presťahovali do vyšetrovacej väzby v meste Almere, kde sa však nikto z policajných úradníkov nezaoberal uhradením pokuty zadržaného muža. Lebo bol víkend. Polícia dokonca nezareagovala ani na ponuku iného zadržaného muža, že zaplatí pokutu namiesto zatknutého bicyklistu, ktorý sa v cele sťažoval, že je zadržiavaný neprávom.
      
Nakoniec sa celá záležitosť vyriešila až v utorok, muža pustili na slobodu, ten sa však sťažoval na prístup polície. Využil služby holandského ombudsmana, ktorý posúdil, že došlo k pochybeniu úradov a polícia, ktorá zneužila mieru svojej právomoci, musí muža odškodniť. Odškodné bolo stanovené na 345 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu