Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalší americký kongresman odstúpil po sexuálnom škandále

David Wu Zobraziť galériu (2)
David Wu

WASHINGHTON - Člen americkej Snemovne reprezentantov David Wu oznámil v stredu svoju rezignáciu po obvineniach zo sexuálneho obťažovania 18-ročnej dcéry sponzora svojej volebnej kampane. Ide o štvrtého člena amerického Kongresu, ktorý tento rok odstúpil po sexuálnom škandále.

Demokrat zo štátu Oregon upovedomil o svojej rezignácii guvernéra Oregonu Johna Kitzhabera a predsedu Snemovne reprezentantov Johna Boehnera, informovala tlačová agentúra Reuters.

Rezignácia prišla po predchádzajúcich problémoch v správaní Wua. Kongresman vo februári priznal, že sa podrobuje psychiatrickej liečbe. Jeho spolupracovníci sa sťažovali na jeho excentrické vystupovanie vo vlaňajšej predvolebnej kampani, keď im napríklad poslal e-mailom fotografie, na ktorých je oblečený v kostýme tigra.

Najnovšie obvinenia voči Wuovi sa objavili v júli, keď noviny Portland Oregonian informovali, že ho dcéra jeho priateľa zo strednej školy, ktorý prispel na jeho kampaň, obvinila zo sexuálneho obťažovania v čase vlaňajšieho Dňa vďakyvzdania.

Detaily o incidente neboli zverejnené. Wu obvinenia nepoprel, pripustil však, že sú "vážne". Wu (56), prvý americký Číňan zvolený do Kongresu USA, už minulý mesiac prisľúbil odstúpiť, podľa vlastných slov však chcel počkať na vyriešenie krízy okolo dlhového stropu krajiny. Wua vlani zvolili po siedmy raz na dvojročné funkčné obdobie vo federálnej snemovni. Dvaja demokrati už oznámili, že sa budú v roku 2012 uchádzať o jeho kreslo.
 

Tento rok už rezignoval ďalší demokratický člen Snemovne reprezentantov Anthony Weiner po priznaní, že poslal žene cez internet svoje obscénne fotografie. Republikánsky senátor John Ensign odstúpil po škandále s manželkou spolupracovníka a republikánsky člen Snemovne reprezentantov Chris Lee po prezradení toho, že zaslal žene e-mailom svoju fotografiu "hore bez".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu