Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Anorektická matka: Je tak chudá, že nosí šaty svojej 7-ročnej dcéry!

Rebecca a Maisy, vľavo ukazuje svoje schudnuté brucho
Rebecca a Maisy, vľavo ukazuje svoje schudnuté brucho (Zdroj: digg.com)

MANCHESTER - Na prvý pohľad vyzerajú ako kamarátky, v skutočnosti však ide o matku a dcéru. Rebecca Jonesová trpí anorexiou polovicu svojho života a momentálne dokonca váži menej ako jej sedemročné dieťa!

Kontrast medzi oboma dievčinami vyostruje ešte fakt, že mladá žena nosí také isté šaty ako Maisy. "Rada sa obliekam rovnako ako ona, dáva mi to pocit hrdosti, aj keď viem, že je to choré," vyhlásila Rebecca, ktorá meria 155 centimetrov.

Denne prežíva len na polievke, toaste a energetických nápojoch. Lekári ju varovali, že ak nezačne poriadne jesť a prijímať viac živín, zomrie. Pokiaľ ale ide o jej dcéru, na vec má celkom iný názor. Matka dokonca dievčatko vážiace 35 kíl povzbudzuje k tomu, aby si dalo čokoládu či koláč kedykoľvek na ne bude mať chuť.

Rebeccine problémy s prijímaním potravy začali po rozvode rodičov, keď mala jedenásť rokov. Najprv sa prepchávala a dosť pribrala, za čo si ju v škole doberali spolužiaci. "V trinástich som preto prestala takmer úplne jesť. Priateľom sa páčila moja schudnutá postava a mne tiež," spomína na tínedžerské roky.

Schudla natoľko, že jej presvitali rebrá a zastavila sa jej menštruácia. Usúdila teda, že ani nemôže otehotnieť. Ostala preto poriadne prekvapená, keď jej lekári oznámili, že je v 26. týždni. "Bola som šokovaná. Vážila som stále tak isto a ani moje brucho sa nezväčšilo. Netušila som, že čakám dieťa," povedala Rebecca. Ako výsledok zlého stravovania jej telo nedokázalo produkovať materinské mlieko.

Angličanka uviedla, že by si veľmi rada zašla s dcérkou von na obed, ale "jednoducho nemôže". Polku života sa poriadne nenajedla, preto bude trvať ešte veľmi dlho, kým sa jej zdravotný stav upraví, ak vôbec niekedy.

Kontroverzná hladovka: Dokonalá očista či hazard so zdravím?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu