Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zrážka lodí v Moskve si vyžiadala deväť obetí

Vrak lode zostal zakliesnený v rieke Zobraziť galériu (7)
Vrak lode zostal zakliesnený v rieke (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Deväť ľudí prišlo o život v noci nadnes pri zrážke lodí na rieke Moskva v centre ruskej metropoly. Informovali o tom dnes ruské tlačové agentúry.

Medzi obeťami je i 50-ročný kapitán súkromnej výletnej lode Lastočka, na palube ktorej bolo 16 pasažierov a členov posádky. Táto loď sa zrazila s nákladným riečnym člnom. Záchranári uviedli, že sedem ľudí z výletnej lode sa podarilo zachrániť, pričom dvoch hospitalizovali v nemocnici.

Na lodi sa konala oslava narodenín. Medzi cestujúcimi boli občania Ruska a Turecka vo veku 25-38 rokov. Na lodi mohlo byť podľa udelenej licencie najviac 12 ľudí. Podľa predbežného vyšetrovania, na ktoré sa odvolala agentúra Interfax, kapitán nerešpektoval základné bezpečnostné nariadenia.

Vrak potopenej lode zostal zakliesnený v hĺbke troch metrov medzi dnom a trupom nákladného plavidla. Lodné nešťastie sa stalo dnes aj v ruskej Karelskej republike, kde sa potopila loď na Onežskom jazere, pričom sa utopili dvaja ľudia.

Ruský prezident Dmitrij Medvedev v reakcii na potopenie výletnej lode Bulgaria na rieke Volga, pri ktorom pred troma týždňami zahynulo 122 cestujúcich, nariadil hĺbkovú inšpekciu všetkých lodí zabezpečujúcich osobnú prepravu. Vážne technické nedostatky sa zistili u 90 percent ruských výletných plavidiel.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu