Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Trnavčania boli opití, Tomáš chcel údajne behať po streche!

Za nehodou údajne stál alkohol a hazardovanie
Za nehodou údajne stál alkohol a hazardovanie

BRATISLAVA/BELEHRAD - Na smrti mladého Tomáša Čemana (22) sa podpísal alkohol aj nerešpektovanie bezpečnostných nariadení. Tvrdí to český prepravca, ktorého autobusy viezli fanúšikov Spartaka Trnava na osudný výlet do Sofie.

Väčšina cestujúcich v autobuse bola opitá, uviedol šéf Expressbusu Alexandr Coufalík. Vodič údajne nemohol nešťastiu zabrániť. "Tam (v autobuse) sú určité bezpečnostné opatrenia, ktoré oni (fanúšikovia) nerešpektovali. On (Tomáš) vylamoval strešné okná a chcel behať po streche a ostatní sa na to pozerali," tvrdí.

Srbská polícia dnes prepustila jedného z vodičov autobusu, ktorého po tragédii zadržala. V súčasnosti je na ceste domov. V Srbsku má ísť o bežný postup pri vyšetrovaní. Pravdepodobne ide o vodiča, ktorý riadil. Rezervnému vodičovi podľa neoficiálnych informácii denníka Blic namerali 3,1 promile alkoholu.

Autobus viezol futbalových fanúšikov do Sofie na štvrtkový zápas Spartaku Trnava a tímu Levski Sofia. Mladý Tomáš sa vo štvrtok ráno počas cesty cez Belehrad nešťastne vyklonil zo strešného okna a roh betónového nadjazdu mu odrazil časť lebky. Napriek snahe kamarátov aj lekárov mu nebolo pomoci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu