Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Autobus smrti s trnavskými fanúšikmi uviazol na Balkáne

Tomášovu pamiatku si chceli uctiť na zápase. Nemohli Zobraziť galériu (3)
Tomášovu pamiatku si chceli uctiť na zápase. Nemohli

BRATISLAVA - Skupina fanúšikov Spartaku Trnava, ktorá sa vydala autobusom do bulharskej Sofie na zápas ich tímu, bude na smutnú cestu spomínať ešte dlho. Vo štvrtok ráno zahynul mladý Tomáš (22) keď vystrčil hlavu z okna. Podvečer uviazli na hraniciach a zostali tam až do piatku.

Fanúšikovia vyrazili z Trnavy v stredu večer, informuje o tragickom výlete Trnavský Hlas. Začali popíjať a nálada bola výborná. Na druhý deň ráno prechádzali cez srbský Belehrad. Jeden z nich, Tomáš Čeman, chcel pravdepodobne otvoriť strešné okno a nerozvážne cez neho vystrčil hlavu.

Autobus práve prechádzal cez magistrálu v centre mesta. Mladík si nevšimol, že vozidlo sa blíži k nízkemu betónovému nadjazdu a nesklonil sa naspäť. Došlo k nárazu.

Ako uviedli srbskí lekári, konštrukcia uťala Tomášovi časť lebky. Jeho telo sa zrútilo medzi vydesených spolucestujúcich. Horná časť autobusu bola celá od krvi a častí mozgu. Tomášovi napriek tomu, že sa ho kamaráti snažili oživovať, už nebolo pomoci.

Do autobusu prišli aj policajti, ktorí dali vodičom fúkať. Náhradnému šoférovi, ktorý v tej chvíli nebol za volantom, namerali 3,1 promile alkoholu. Nikomu nebolo do reči a niektorí fanúšikovia začali spontánne vešať na stromy pri ceste tričká a šály. Zapálili aj sviečku. Rozhodli sa však, že na zápas s Levski Sofia pôjdu. Na ramenách budú mať čierne pásky a nebudú fandiť, ale smútiť.

Osud im aj tieto plány zhatil. Ich autobus sa podvečer pokazil priamo na srbsko-bulharských hraniciach. Nepodarilo sa ho opraviť a fanúšikovia zápas nestihli. Nielen to, na hraniciach zostali celú noc.

Náhradný autobus dorazil v piatok okolo jedenástej dopoludnia a otrasených fanúšikov zobral domov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu