Štvrtok13. jún 2024, meniny má Anton, zajtra Vasil

Počet obetí z potopenej lode na Volge stúpol na 100

Pohreb jednej z obetí nešťastia
Pohreb jednej z obetí nešťastia

MOSKVA - Počet potvrdených obetí nedeľňajšieho potopenia výletnej lode na ruskej rieke Volga sa dnes zvýšil na 100. Stalo sa tak potom, ako ďalšie telá vytiahli potápači z vraku plavidla na dne rieky. Informovalo o tom ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Nezvestných ostáva 29 ľudí z prepodkladaného celkového počtu 208 pasažierov a členov posádky. Zachrániť sa podarilo 79 osôb. Loď Bulgaria vyrobili v roku 1955 v Československu. V čase nešťastia v Tatárske republike nemala licenciu na prepravovanie cestujúcich, bola preplnená ľuďmi a mala viacero bezpečnostných nedostatkov, vrátane nefungujúceho ľavého motora a náklonu na pravobok.

Medzi dosiaľ identifikovanými 90 obeťami sa nachádza 19 detí, uviedol podľa tlačovej agentúry RIA Novosti regionálny úrad v Tatárstane. V pondelok bol v Rusku štátny smútok za obete tejto najhoršej lodnej katastrofy v krajine za uplynulých viac ako 25 rokov. V prípade prebieha vyšetrovanie, generálneho riaditeľa spoločnosti Agrorečtur, ktorá si prenajímala loď Bulgaria a organizovala na nej výletné cesty, polícia zadržala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu