Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Na 18. narodeniny ochorela, ďalší deň bola mŕtva!

Georgia Taitová
Georgia Taitová (Zdroj: Cascade News)

LONDÝN/BRATISLAVA - Georgia Taitová dovolenkovala na gréckom ostrove Kos, kde s kamarátmi oslavovala ukončenie stredoškolské štúdia. Pár dní po príchode domov, presne na 18. narodeniny, sa u nej prejavili príznaky meningitídy a na druhý deň zomrela v nemocnici obklopená svojou rodinou.

Agentúra na ochranu zdravia varovala rodičov žiakov, personál školy aj miestnych lekárov, aby dávali pozor na príznaky podobné chrípke, vrátane stuhnutého a bolestivého krku, horúčky, nevoľnosti alebo averzie na jasné svetlo. U pacientov s otravou krvi sa tiež môžu vyskytnúť vyrážky, ktoré pod tlakom nevyblednú. V prípade ich odhalenie treba vyhľadať pomoc.

Meningokokové ochorenia možno liečiť antibiotikami, ale úspešnosť liečby sa pohybuje iba medzi 50 až 80 percentami. Našťastie u žiadneho iného žiaka sa príznaky zatiaľ neobjavili.

Nadaná žiačka z anglického Carshaltonu sa tešila na to, ako od septembra nastúpi na univerzitu. Riaditeľka jej bývalej školy uviedla, že celá komunita je jej tragickou smrťou hlboko zarmútená.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu