Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bábätku amputovali nohy i ruku a 11-krát ho operovali

Lillie-Mai porazila ťažkú chorobu a jej stav sa zlepšuje Zobraziť galériu (2)
Lillie-Mai porazila ťažkú chorobu a jej stav sa zlepšuje

CUMBRIA - Keď malá Lillie-Mai Jacksonová ochorela na meningitídu, lekári jej dávali pár dní života. Ona sa však nevzdala. Napriek tomu, že ju pri živote udržiavali len podporné prístroje, sa na veľké prekvapenie lekárov a obrovskú radosť svojich rodičov uzdravila.

Doktori Rupertovi (31) a Belinde (22) povedali, že najlepšie pre ich dcérku bude, keď prístroje vypnú a nechajú ju v pokoji odísť. To však rodičia odmietli, pretože Rupert si všimol, že Lillie reaguje zakaždým, keď niekto buchol nemocničnými dverami.

Dievčatko malo len štrnásť týždňov, keď sa nakazilo smrteľným vírusom, následkom čoho mu museli amputovať obe nohy a ľavú ruku. Ochorenie malo rýchly priebeh. Jedného rána si Belinda všimla, že Lillie sa triasla a bola podráždená.

“Mysleli sme si, že prechladla, tak sme ju uložili k nám do postele. Keď sa zobudila druhýkrát, vyzerala ešte horšie a na tvári sa jej začali objavovať čudné škrvny,” hovorí mladá mamička. Zobrali ju teda do nemocnice, kde rodičom oznámili, že dievčatko ochorelo na meningitídu a má len 2-percentnú šancu, že sa uzdraví.

Dva dni nato mala Lillie, ktorá má teraz pol roka, zástavu srdca a takmer prišla o život. Lekári ju vyhlásili za “klinicky mŕtvu” a povedali, že keď sa objavia ďalšie komplikácie, už ju nebudú oživovať. Rupert si potom ale všimol, že dieťa reaguje na hlasnejšie zvuky.

Lillie počas štyroch mesiacov podstúpila jedenásť operácií a prišla o takmer všetky končatiny. Mala však v sebe toľko sily, že chorobu dokázala poraziť a jej zdravotný stav sa každým dňom zlepšuje. Jej rodičia sa teraz snažia vyzbierať dostatok peňazí na protézy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu