Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Žena trpela kvôli antikoncepcii 25 rokov a potratila!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: thelocal.se)

ŠTOKHOLM/BRATISLAVA - Chronická bolesť, krvácanie a potrat - tým všetkým si prešla žena zo švédskeho Östersundu po tom, čo v jej tele 25 rokov šarapatilo zabudnuté vnútromaternicové teliesko.

Nemenovaná Švédka si nechala do maternice vložiť antikoncepciu v polovici roku 1980, ale po jej umiestnení sa začala cítiť zle a mala podozrenie, že je tehotná. Domáci test domnienku potvrdil a ona sa rozhodla, že si dieťa ponechá.

O pár mesiacov ale začala silno krvácať a po príchode do nemocnice spontánne potratila. Keď sestričkám tvrdila, že otehotnela, aj keď mala teliesko, neverili jej. Údajne jej povedali, že muselo skončiť v záchode a mala dojem, že si z nej len uťahujú.

Po niekoľkých dňoch ju prepustili, ale nasledujúcich 25 rokov trpela opakujúcim sa bolestivým krvácaním a "mravčením" v chrbte. Napriek snahe o ďalšie dieťa nikdy znovu neotehotnela.

Príčinu dlhodobých ťažkostí odhalila až nová lekárka, ktorá ženu podrobila prísnejšej kontrole. Na röntgene našla stratené teliesko, ktoré sa nachádzalo v podbrušku.

Žena incident ohlásila úradu zodpovedajúcemu za dohľad nad lekárskou starostlivosťou a žiada ospravedlnenie a finančné odškodnenie. "Zdravotníci musia brať svojich pacientov vážnejšie," uviedla pre média.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu